Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Fókuszcsoportos tájékoztató a Bányász Kórusnál

2016.06.03

banyasz-korus.jpegKontics Monika a Bakony és Balaton KKKE munkaszervezet vezetője, a HFSK koordinátora a konzorcium egyik alapító tagjánál a Bányász Kórus Egyesületnél járt.

A kórus próbájának keretében 2016. június 3-án 18.30 - 19.30-ig  beszélgettek a CLLD Várpalota számára nyújtotta lehetőségekről.

A beszélgetésen jelenvolt a Cserregő néptáncegyüttes és a Várpalotai Fúvós zenekar képviselője is.

Kontics Monika bemutatta a CLLD tervezési és fejlesztési eszközt, elmondta, hogy az aktív civil szervezetek számára nyújt kiemelkedő lehetőséget kulturális és közösségépítési tevékenységük támogatására, programjaik megvalósítására.

Néhány szóban bemutatta a tervezett kulcsprojektet.

 

Felmerült kérdések:

- Miért nem a Jó Szerencsét Művelődési ház felújítása a kulcsprojekt?

Tervezői válasz:

- A rendelkezésre álló maximális összeg (320 millió Ft) tizede a Művelődési ház forrásszükségletének, annak felújítására, jelenleg nem látnak forrást.


Felmerült kérdések:

-Mi lesz a Jó Szerencsét Művelődési ház sorsa?

Tervezői válasz:

- Az továbbra is a legnagyobb kulturális programközpont marad, a kulcsprojekt a multifunkcionális közösségi tér, melyben a könyvtár is helyet kapna, nem alternatívája a művelődési Háznak.


Felmerült kérdések:

- Lehet-e ruhákat (táncos, hagyományőrző) és eszközöket, (pl.: hangszer) a pályázaton beszerezni?

Tervezői válasz:

- Ez teljes mértékben helyi döntés, amennyiben ez szükségletként megjelenik, intézkedésként megfogalmazható, így később pályázati kiírás lehet belőle.


Felmerült kérdések:

- 2020-ban lesz 100 éves a Bányász Kórus, lehet-e egy nagy rendezvényt megvalósítani a pályázatból, vagy csak olyat, ami évente ismétlődik, vagy hagyománya van.?

Tervezői válasz:

- Ez is teljes mértékben helyi döntés, a 100 éves évforduló olyan jelentőségű kulturális esemény, aminek mindenképpen helye van a stratégiában.


Felmerült kérdések:

- csak bejegyzett szervezetek pályázhatnak, vagy mindenki, úgy, mint az önkormányzatnál?

Tervezői válasz:

- Kizárólag bejegyzett szervezetek lehetnek kedvezményezettek, civil társaságok esetén az ernyőszervezettel való együttműködés lehet a megoldás, de a projektötletet kell majd ebben az esetben jobban ismerni.


Felmerült kérdések:

- CD, kiadvány készíthető-e a pályázati forrásból és milyen mélységig kell a költségvetést megalapozni?

Tervezői válasz:

- A jelenlegi fázisban a projektadatlapon csak egy tervezett költségvetést kell megadni, hogy a tervezői csapat lássa a felmerült forrásigényeket, de ezek a projekt ötletek, költségvetések nem képezik a pályázatok alapját, a tervezést segítik megalapozottá tenni. a pályázati eljárás még nem minden tekintetben ismert, azonban az uniós eljárási szabályok alkalmazandóak, így a pályázati felhívások is abban a formában jelennek majd meg minden bizonnyal. a lényegh, hogy ezek helyben kerülnek elbírálásra, nem kell a forrásért más térségekkel versenyezni. CD, kiadvány, marketing is támogatható, amennyiben a tervezett intézkedés ezt majd a helyi igények alapján megfogalmazza.

A rendezvényen önkéntes alapon kitöltésre kerültek a partnerségi kérdőívek.

Köszönjük a beszélgetést, és a hasznos információkat!